יום חמישי, 15 באוקטובר 2015

פינוק חציל ושומר ביין


את המתכון הזה אלתרתי לאחר שראיתי ברשת משהו דומה אך אחר..
התחשק לי לשלב דברים שאני אוהבת..
מה צריך?
5-6 בצלצלי שאלוט שלמים מקולפים
חציל אחד בינוני, פרוס לפרוסות בעובי של כ 1.5 - 2 ס"מ (מומלץ בלי הקליפה)
סלסילת קטנה של פטריות יער או 5-6 פטריות שמפיניון, חתוכים גס.
2 שיני שום כתושות
2 יחידות שומר חתוכים לארבע
כרבע כוס שמן זית
2-3 ענפי קורנית
כוס יין אדום (לדפ"מ ניתן להחליף לתירוש ואז להפחית כף סילאן)
2 כפות סילאן
קמצוץ קינמון
מלח ופלפל


מה עושים?
מחממים תנור 180 מעלות.

מערבבים את שמן הזית עם הקורנית ושן אחת של שום ואז מורחים על השומר והחצילים ומניחים בצד.
במחבת פסים צולים את החציל והשומר עד להשחמה מכל הכיוונים.

במחבת שמים את הבצלצלים עם מעט שמן זית ומשחימים
מוסיפים את הפטריות ומערבבים קלות
עכשיו מוסיפים את הסילאן, היין והשום שנותר והקינמון, מלח ופלפל.
מערבבים היטב ומצמצמים מעט .
טועמים ומתקנים טעמים.

בתבנית מניחים את החציל בצד אחד והשומר בצד שני (כמו בתמונה)
את הרוטב שהכנו עם הפטריות וכל המרכיבים שופכים מעל החציל בלבד.
הנוזל נספג גם בשומר.
מכניסים לכ 15 דקות בתנור.

בתיאבון!
תודה שהייתם!




יום ראשון, 11 באוקטובר 2015

קציצות תרד ועדשים כתומות



אני מאושרת! מצאתי קציצות טבעוניות בריאות שהילדים שלי אוהבים!
תאמינו לי זה לא היה פשוט.
הם אוכלים כמעט הכל אבל כשהם אומרים יאמי אני יודעת שזו הצלחה!

אז מה צריך?
קופסת עלי תרד (כ 200 גרם )
בצל אחד גדול חתוך לארבע
חצי כוס עדשים כתומות (שהורתחו במים כ 5 דקות לריכוך קל)
חצי כוס קמח שקדים (למי שלא אוכל גלוטן) או פירורי לחם
כף טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא אורגנית אבל לא חייב)
3 שיני שום
כף קמח עדשים או תפו"א
תבלינים שאני שמה: מלח, פלפל, טימין (אפשר לשחק לפי הטעם)
 ולשים בצד לסוף חצי לימון (לא חובה אבל בהחלט משדרג)

לחמם תנור 180 מעלות.
במעבד מזון אני מתחילה עם הבצל כי את זה הילדים שלי לא אוהבים להרגיש בקציצות.
כשהוא קצוץ אני מוסיפה את כל השאר(בלי הלימון!)
ומבלנדרת (מילה שהמצאתי :)) עד לעיסה אחידה אך לא מימית מידי.
זה השלב שצריך לבדוק אם צריך להוסיף עוד קמח שקדים או פירורי לחם.
כמובן שכל אחד לפי טעמו ואפשר לטחון הרבה פחות. תלוי באוכלים.
אצלנו אוהבים שזה במרקם של פלאפל בפנים בלי חתיכות.


העיסה רכה מאוד מזכיר מרקם של עיסת פלאפל.
עם ידיים משומנות על נייר אפיה אני יוצרת קציצות .
בתנור לעשרים דקות ואז להפוך בעדינות (אני הופכת עם תרווד)
ולעוד 20-30 דקות להשחמה. (בתמונה שכחתי אותן קצת יותר.. ובכל זאת יצאו מעולה.)
בחוץ קריספי ובפנים רך וירוק.

כשמוציאים מהתנור מזליפים לימון מעל.. לטעמי משדרג נפלא אך לא מחייב.

טיפ..
למי שאוהב חריף וכבר הוצאתם את המעבד מזון.. אז לנצל אותו לעוד משהו.
4 פלפלים חריפים ( אני שמתי 2 צלי אדום ו2 ירוק חריף)
4 שיני שום
2-3 כפות שמן זית
(לאוהבי הכוסברה - לא חייב, ככף עלים)
מלח
לטחון ליצירת סחוג, יוצא שילוב יאמי עם הקציצות ועם טחינה!

בתיאבון!
ותודה שהייתם :)



יום חמישי, 8 באוקטובר 2015

מרק עדשים כתומות כרובית וגזר






את המרק הזה הכנתי למי שלא רוצה או לא אוהב את הטעם של קרם הקוקוס..
מה שעוזר להקרים את המרק היא הכרובית..
ובנוסף מסתתרים שם ירקות שילדים לא רואים :)

מה צריך?
1 כוס עדשים כתומות (לשטוף היטב)
חצי כרובית חתוכה לפרחים קטנים
1 גזר גדול חתוך לפרוסות
1 עגבנייה קטנה חתוכה לקוביות
בצל בינוני קצוץ
שן שום
חופן כוסברה
תבלינים:
כף קארי, מלח ופלפל, חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה אדומה, חצי כפית חוואיג' למרק(לא חייב)

מה עושים?
את הבצל עם מעט שמן ענבים להזהיב.
להוסיף את הכל חוץ מהכוסברה לסיר ולערבב למספר דקות.
להוסיף כ 5 כוסות מים ואת הכוסברה.
על אש נמוכה כשלושת רבעי שעה עד שעה לבשל .

לאחר שהכל מתרכך, להכניס לבלנדר או במערבל ידני לטחון למרקם חלק.
לתקן טעמים לאחר הטחינה.

בתיאבון!!